Devremülk Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Devremülk alım işlemleriniz sırasında herhangi bir zararla karşılaşmamanız için devremülk alırken dikkat etmeniz gereken hususlar konusunu maddeler halinde sıraladık.
Aksi bir resmi senet ile kararlaştırılmadığı suretle, devremülk hakkının ilgili olarak bağlı olduğu pay, devrelerin sayı ve süreleri baz alınarak eşit bir şekilde belirlenmelidir.
Bahsi geçen devremülk hakkı yalnızca mesken niteliği taşıyan kat mülkiyetine ya da kat irtifakına dönüştürülmüş ya da müstakil olan yapı tiplerinde kullanılabilir.
İlgili mülkiyette yıl içerisinde bulunan bütün devreler tapu sicilinde gösterilmelidir.
Devremülk üzerinde bu hak ile bağdaş olan aynı haklar kurulabilir, ilgili devremülk hakları devredilebilir ya da miras yolu ile bir başkasına bırakılabilir.
İmzalanan sözleşme hükümlerinde aksi bir karar alınmamış ise ilgili devremülkün hak sahibi, kendisinin kullanım hakkını bir başkasına bırakabilir.
İlgili devremülk hakkı yıl içerisinde belli bir dönem bazında ayrılır ve 15 günden az sürede olmamalıdır.
Söz konusu devremülk hakkı sahibi, bu belirtilen hakkın kurulu olduğu taşınmaz mülklerin eklenti ve ortak alanlarından mevcut hissesi oranınca ve kendisine ayrılmış olan süre boyunca kullanım hakkına sahiptir.
Kendisine ayrılan dönem süresinin sona ermesi halinde yinede tahliye olmaması durumunda, yaralanacak olan dönem sahibinden biri ya da yöneticinin tapu kaydı ile sözleşmeyi talebine ekleyerek ibraz etmesi durumunda, bölgenin en kıdemli mülki amiri tarafından verilen emir doğrultusunda başka herhangi bir işlem ya da tebligat göndermeye gerek kalmadan hemen zabıta ekiplerince boşaltılır. İdare ve yargı organları tarafına yapılacak herhangi bir başvuru, bu boşaltma işleminin önüne geçemez ve engel olamaz.
Peki bu konuda yeterince düşündünüz ve devremülk satın alma işlemini gerçekleştireceksiniz ancak devremülk tapusu nasıl alınır diye mi merak ediyorsunuz. İşte sizin için bu konuyu da açıkladık.
Kaynak
http://emlakajanda.com/Devremulk-Nedir_524